Úvod Sociálne siete Facebook Facebook spúšťa veľkú cenzúru, nevhodné komentáre sa budú mazať

Facebook spúšťa veľkú cenzúru, nevhodné komentáre sa budú mazať

8

Pomalé reakcie najväčšej sociálnej siete na kontroverzné príspevky, ktoré sa v kontexte utečeneckej krízy objavujú čoraz častejšie, budú už čoskoro minulosťou. Facebook si na pomoc dokonca zavolal známu mediálnu spoločnosť Bertelsmann, ktorá mu má pomôcť s detailnejším monitorovaním, analýzou a odstraňovaním nevhodného obsahu.

Vďaka rozšíreniu kapacít by sa tak mala znížiť aj čakacia doba na reakcie siete v prípade, že nahlásime špecifický príspevok iného používateľa. Určení zamestnanci Facebooku sa totiž začnú o daný obsah skutočne zaujímať až vtedy, keď počet hlásení dosiahne určitého počtu. Pri takom množstve používateľov (cez jednu miliardu) je ustriehnuť všetky prijaté sťažnosti naozaj veľký problém.

Bertelsmann a Facebook sa podľa dostupných informácií z webu Echo24 zamerajú predovšetkým na komentáre a iný obsah, ktorý nabáda k násiliu voči národnostiam či náboženstvám. Vzájomné spojenie síl teda vraj v blízkej budúcnosti zefektívni riešenie tohto celkom frekventovaného problému.

Na rozsiahlejšie a efektívnejšie monitorovanie obsahu sociálnej siete najmú minimálne 100 ľudí. Zatiaľ sa to ale bude týkať iba Nemecka, kde nenávisť voči utečencom z Blízkeho východu rastie každým dňom. Od vypuknutia krízy sa na jeho územie dostalo viac, ako jeden milión imigrantov a počas jari by tieto čísla mali dokonca ešte badateľne narásť.