Úvod Zariadenia Smartwatch CASIO predstavilo svoje prvé Android Wear hodinky s vojenskou certifikáciou

CASIO predstavilo svoje prvé Android Wear hodinky s vojenskou certifikáciou

2
Nové Android Wear hodinky od Casio

Spoločnosť Casio, ktorá patrí medzi TOP hodinárskych priekopníkov z celého sveta, na podujatí CES 2016 predstavila smartwatch s operačným systémom Android Wear a nadštandardnou odolnosťou voči poškodeniu. Obľúbia si ich teda najmä milovníci turistiky. Vynikajú však aj vysokou cenovkou či obrovskými rozmermi.

Inteligentné hodinky nesú označenie Smart Outdoor Watch WSD-F10 a spĺňajú náročnú normu americkej armády MSL-STD-810, takže sa môžu používať až do hĺbky 50 metrov pod hladinou. Okrem toho znesú aj pády z vyšších výšok, pri ktorých by sa iné Android Wear hodinky veľmi rýchlo rozpadli.

Ako informuje web The Verge, výrobca Casio si za ne bude vraj pýtať až 500 dolárov. Ak ale zoberieme do úvahy, že ide o vojenskú certifikáciu, cenovka nie je zase až tak vysoká. K dispozícii bude hneď niekoľko farebných variant.

Novinka na zápästie má dvojvrstvový LCD displej okrúhleho tvaru s veľkosťou 1,32-palca a rozlíšením 320×300 pixelov. Dá sa teda prepínať do monochromatického (jednofarebného) režimu, vďaka ktorému hodinky ušetria značné množstvo energie. Pri plnofarebnom režime ide zase o bežné smartwatch, ktoré umožňujú meniť vzhľad virtuálnych ciferníkov alebo poskytujú informácie o nadmorskej výške, tlaku vzduchu, svetových stranách, východe a západe slnka či pohybových aktivitách používateľa. Na navigáciu v používateľskom prostredí systému navyše slúži šikovné hardvérové tlačidlo.

Casio Smart Outdoor Watch dorazia na pulty prvých predajní koncom marca v Japonsku a začiatkom apríla v USA.