Úvod Konkurencia Apple Apple má opäť posunúť latku o čosi vyššie. iPhone 7 a 7...

Apple má opäť posunúť latku o čosi vyššie. iPhone 7 a 7 Plus majú získať až 256GB úložisko

5
Koncept nového iPhone

Nový iPhone je vždy zaujímavý aj pre Android scénu. Prečo? Technológie a celková výbava, ktorá sa v ňom nachádza, sa často objaví aj v nových Android zariadeniach. Je teda zaujímavé sledovať, s čím novým na trh príde kalifornské jabĺčko.

Najnovšie správy pritom hovoria, že nový iPhone by mal byť vďaka plastovým predelom pre priechod signálov bezdrôtových sietí odolný voči vode a prachu. Čo sa však bude schovávať pod kapotou novej generácie iPhonu? Vyzerá to tak, že Číňania v tom už majú jasno.

Odpoveďou je poriadne veľké vnútorné úložisko. Najvyšší model má totiž ponúknuť až 256GB kapacitu. Je teda dosť možné, že Apple konečne ukončí výrobu 16GB varianty, ktorá je v roku 2016 prežitkom. Narásť má nielen úložisko, ale aj kapacita batérie. Tá sa má zväčšiť na 3 100mAh, čo je o 13 percent viac, než u aktuálneho modelu. Zaujímavá je aj informácia o chýbajúcom tlačidle „Domov,“ v ktorom sa nachádza senzor Touch ID. Rovnaký osud má postihnúť aj 3,5mm konektor pre pripojenie slúchadiel. Ten by mal nahradiť lightning konektor.

Nové iPhony budú predstavené až na jeseň tohto roku. Na jar by mohlo dôjsť k predstaveniu 4-palcového modelu iPhone 6c.