Úvod Konkurencia Apple Apple v Európe otvorí prvú školu pre iOS vývojárov

Apple v Európe otvorí prvú školu pre iOS vývojárov

2

Kalifornský gigant oficiálne ohlásil, že plánuje spustiť prevádzku takzvaného centra pre vývojárov iOS aplikácií. Ako lokalitu si však vybral Európu – konkrétne Taliansko, kde je až cez 75 000 pracovných miest s pravidelným využívaním mobilných produktov od spoločnosti Apple.

Dokopy je na území starého kontinentu obdobných pracovných pozícií viac ako 1,2 milióna, čo ani zďaleka nepredstavuje zanedbateľné číslo. Vývojárska škola bude určená pre ľudí, ktorí sa chcú angažovať vo vývoji moderných aplikácií pre operačný systém iOS.

Na novinku upozornil web TNW.com.

Európa je domovom niektorých najkreatívnejších vývojárov z celého sveta, takže sme nadšení, že môžeme pomôcť ďalšej generácii podnikateľov v Taliansku nadobudnúť skúsenosti, ktoré potrebujú na dosiahnutie úspechu,“ prezradil šéf Apple Tim Cook. „Fenomenálny úspech App Store je jednou z hybných síl, ktoré stoja za viac ako jedným miliónom európskych pracovných miest vytvorených vďaka Apple a zároveň predstavuje nevyčerpateľné príležitosti pre ľudí akéhokoľvek veku a pre akýkoľvek typ biznisu naprieč celým kontinentom.

Apple chce svoje plány zrealizovať spolu s partnerskou inštitúciou v talianskom prístavnom meste Naples, kde sa prvá európska škola pre iOS vývojárov bude nachádzať. Časom by sa navyše mohli v iných západných krajinách otvoriť aj ďalšie. Keďže za projektom stojí priamo americká spoločnosť s logom nahryznutého jabĺčka, so záujmom potenciálnych žiakov zrejme problém nebude.