Renomované britské médium telegraph.co.uk dnes prišlo so zaujímavou správou zo sveta technológií. Podľa ich zistení Apple pracuje na nástroji, respektíve aplikácii, ktorá bude slúžiť na migráciu dát z iOS zariadení do tých s Androidom.

Spoločnosť Apple prelomila „aplikačnú bariéru“ v roku 2015, kedy do obchodu Google Play vôbec po prvýkrát uviedla aplikácie Apple Music a Move to iOS. Práve druhá menovaná si vyslúžila množstvo negatívnych recenzií a hodnotení od užívateľov.

Vyzerá to, že spoločnosť Apple je pod tlakom, za čo môžu žiadosti o vypracovanie aplikácie aj v opačnom garde. Pokiaľ by chcel napríklad niekto svoj iPhone vymeniť za smartfón s Androidom, prakticky mu to nie je žiadnym spôsobom uľahčené. Takáto oficiálna aplikácia by bola teda veľmi nápomocná.

Zaujímavosťou je, že pod tlak dostali spoločnosť Apple mobilní operátori a nie zákazníci. Tí by mali zrejme len „malé slovo“ v apelovaní na tak veľkú korporáciu, operátori sú však iná liga. Apple iPhone zariadenia dominujú high-end segmentu hlavne v Amerike a prakticky ich tam ponúka každý operátor.

apple_androidd

Zatiaľ neexistuje žiadny časový rámec, kedy by sme mohli aplikáciu uvidieť oficiálne. Apple sa zrejme k danému nástroju ani neplánuje vyjadriť, keďže vyvíja niečo, čo priamo súvisí s ohrozením ich postavenia na trhu. Vo všeobecnosti by ale malo byť každému používateľovi akejkoľvek platformy umožnené čo najpohodlnejšie presunutie kontaktov, fotografií, hudby alebo iných dát kam chce.