WhatsApp

Komunikačná platforma WhatsApp si získala srdcia doslova stoviek miliónov používateľov po celom svete. Jej autori sa ju dokonca rozhodli sprístupniť úplne zadarmo, bez obvyklého ročného poplatku, ktorý bol aj tak veľmi nízky. 

Autori služby už avizovali, že do budúcnosti plánujú priniesť pre túto komunikačnú platformu nové funkcie. Zdá sa, že niektoré už stihli do aplikácie zakomponovať. Šikovný vývojár Javier Santos sa rozhodol preskúmať zdrojový kód poslednej beta verzie aplikácie WhatsApp. Natrafil tam na zaujímavú funkciu, ktorú sa rozhodol aktivovať. Potreboval k tomu root prístup a pár príkazov zadaných prostredníctvom terminálu. Keďže ide o skúseného developera, nebol to pre neho žiadny problém.

Nová funkcia má na starosti užšie prepojenie sociálnej siete Facebook (ktorá WhatsApp vlastní) a samotnej aplikácie. Nová funkcia sa bude starať o synchronizáciu vášho Facebook účtu s kontom v aplikácii WhatsApp. O čo konkrétne pôjde až tak známe nie je, v podstate sa ale javí jedna hlavná možnosť. Služby budú medzi sebou synchronizovať kontakty. Po novom by ste tak mohli na Facebooku ľahšie nájsť ľudí, ktorých máte uložených v službe WhatsApp a naopak.

whatsapp

Nová beta verzia aplikácie ďalej prezradila existenciu nového end-to-end šifrovania, vďaka ktorému bude vaša komunikácia chránená pred špehovaním „tretích strán“. V beta verzii sa tiež objavila sekcia „dokumenty“, v ktorej by sme mali nájsť všetky súbory, ktoré prostredníctvom tejto služby obdržíme.

whatsapp

Pozitívom komunikačnej platformy WhatsApp je, resp. bolo, že pracovala nezávisle od svojho vlastníka – sociálnej siete Faccebook. Zdá sa, že v blízkej budúcnosti to bude vďaka synchronizácii minulosťou, za čo sa môže na tvorcov zosypať vlna kritiky. Uvidíme, čo presne prinesie budúca stabilná verzia aplikácie WhatsApp.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.whatsapp“]