V stredu, 6. januára je u nás na Slovensku sviatok a jeden „technologický sviatok“ sa koná aj v meste Las Vegas. Ide o začiatok očakávaného podujatia CES 2016, na ktorom uvidíme novinky z doslova všetkých oblastí spotrebnej elektroniky.

Na veľtrhu samozrejme nebudú chýbať ani smartfóny. Na tomto podujatí by si mal podľa analytika Pan Jiutanga odbiť premiéru aj nový inteligentný telefón z dielne čínskeho výrobcu Huawei.

Pôjde o nástupcu veľmi podareného minuloročného modelu P8 (recenzia TU), ktorý by mal doslova šokovať. Huawei P9 by mal totižto prísť až so 6 GB operačnou pamäťou RAM a duálnym fotoaparátom. Duálny fotoaparát už naznačovala zverejnená neoficiálna fotografia z októbra minulého roku 2015.

labels

Čo sa týka ostatných dôležitých parametrov, displej smartfónu Huawei P9 bude mať zrejme 5,2 palca a disponovať bude Full HD rozlíšením. O pohon sa postará domáci procesor Kirin 950 s grafickým čipom Mali-T880 MP4. Snímky zhotovené prípadným dvojitým fotoaparátom by mal spracovávať špeciálny algoritmus, ktorý spoločnosť údajne vyvíjala niekoľko rokov. Podujatie CES 2016 bude tento rok natlačené novinkami a všetky dôležité informácie vám z neho určite prinesieme.