Spoločnosť ZTE tento rok predstavila 5,2 palcový high-end smartfón Nubia Z9, ktorý poháňal procesor Snapdragon 810. Toto zariadenie sa v Číne vypredalo po trhovom štarte za 10 minút.

ZTE Nubia Z9 je k dispozícii prostredníctvom rôznych predajcov aj v ostatných častiach sveta za sumu približne 460 dolárov. To však nie je žiadna novinka. Novinkou je nákup domény nubia.com, za ktorú spoločnosť ZTE zaplatila 2 milióny dolárov.

Výrobca aktuálne funguje na doménach nubia.com.cn či nubia.cn, a kúpa novej domény naznačuje plánovanú expanziu na svetové trhy spolu s USA. Pokiaľ teda dokáže výrobca ponúknuť v budúcnosti nové smartfóny v rovnakom období pre čínskych aj pre amerických spotrebiteľov, investícia do novej medzinárodnej domény sa určite oplatí. Zároveň táto informácia nahráva do karát novému smartfónu ZTE Nubia 11. Ak by ho výrobca začal predávať prostredníctvom novej domény na svetovom trhu, pravdepodobne by zaznamenal patričný úspech.

nubia

Pôjde totižto o smartfón s 5,2 palcovým displejom s QHD rozlíšením (556 ppi), poháňať ho bude Snapdragon 820 spolu s grafickým čipom Adreno 530 a kapacita operačnej pamäte RAM sa zastaví na hodnote 4GB. Čo sa týka ostatných parametrov, pozornosť si zaslúži až 128GB úložisko spolu s 20,7MPix primárnym fotoaparátom. Vpredu nájdeme 13MPix selfie snímač a po dizajnovej stránke sa môžeme tešiť na prémiovú kovovú unibody konštrukciu bez bočných rámikov.

Očakávaná podoba ZTE Nubia Z11
Očakávaná podoba ZTE Nubia Z11

O cene tohto ultimátneho smartfónu môžeme zatiaľ len špekulovať, s istotou však podlezie mnohé očakávané budúcoročné high-end zariadenia. Konkurenciu vidíme napríklad v Xiaomi Mi 5. Vyzerá to, že budúci rok bude patriť čínskym výrobcom a zrejme sa nejaké to percento z trhových podielov veľkých hráčov preleje k lacnejšej konkurencii.