Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 5 Xiaomi Mi 5 na VIDEU: Tenučké rámiky, krásny displej a Home tlačidlo

Xiaomi Mi 5 na VIDEU: Tenučké rámiky, krásny displej a Home tlačidlo

4
Xiaomi Mi 5

Čínske sociálne siete doslova šalejú. Môže za to očakávaný Android smartfón z obľúbeného modelového radu Mi, na ktorý sa už netrpezlivo čaká netradične dlhú dobu. Predstavenie je však podľa všetkého za rohom, čo možno vidieť na obrovskom množstve FOTO únikov vizuálneho vzhľadu. Xiaomi Mi 5 teraz navyše odhalilo svoje krivky aj v krátkom videu.

Video obsahuje pekný drevený stojan, neznáme Xiaomi zariadenie a ruku, ktorá ho dotykom prstov ovláda. Zobrazený obsah v prostredí MIUI je ale po čínsky, takže mu bežný Slovák rozumieť nebude. Konkrétne išlo o aplikáciu pre sociálnu sieť Weibo – teda odtiaľ má video pôvod. Na konštrukcii je možné vidieť tenký ľavý aj pravý rámik, kontroverzné Home tlačidlo pod displejom (vrátane biometrického senzora na odtlačky) a predovšetkým 2.5D ochranné sklo.

Od Mi 5 je očakávaný 5,2-palcový displej v extra jemnom Quad HD rozlíšení (respektíve Full HD), mocný čipset Snapdragon 820 s novými Kryo jadrami či 4 GB RAM alebo 16 MPx hlavný fotoaparát.

Ďalšou skvelou správou je aj informácia, podľa ktorej by mala nová generácia vlajkovej lode stáť i napriek veľkým inováciám ľudovú sumu (okolo 309 amerických dolárov). Práve táto stratégia vyniesla ambiciózneho čínskeho výrobcu Xiaomi na samotný vrchol, takže sa už osvedčila, a to môže Mi 5 zabezpečiť obrovský úspech. Jeden zo spoluzakladateľov spoločnosti dokonca nedávno vyhlásil, že to dlhé čakanie sa skutočne oplatí. Tým mal na mysli, že ich novinka nebude na ďalší deň po predstavení zabudnutý príbeh.

Xiaomi má predstaviť Mi 5 koncom januára, čo je odteraz o pár týždňov.