Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 5 Unikol render aj dátum predstavenia vlajkovej lode Xiaomi Mi 5

Unikol render aj dátum predstavenia vlajkovej lode Xiaomi Mi 5

1
Koncept Xiaomi Mi 5

Keďže sa predstavenie už nezadržateľne blíži, na internete budeme počas nadchádzajúcich dní vidieť množstvo nových únikov. Reč je samozrejme o Android smartfóne Mi 5, ktorý by mal výrobca podľa čerstvých informácií ukázať už koncom januára.

Teraz sa aspoň môžeme pokochať pohľadom na celkom reálny render konštrukcie zo sociálnej siete Weibo, kde je vidieť aj fyzické Home tlačidlo zrejme so senzorom na odtlačky. To zároveň korešponduje s tvrdeniami prominentného analytika Pan Jiutanga, informuje web PhoneArena.

Snímač odtlačkov prstov má byť dokonca vybavený najnovšou technológiou od spoločnosti Qualcomm, kde je stredobodom pozornosti ultrazvuk a jeho výhody. Ak sa však potvrdia obavy spoločnosti Xiaomi z nestability, keďže ide o úplne čerstvý produkt, vylúčiť nemožno ani jej prípadnú absenciu. Tento typ technológie navyše nevyžaduje senzor, ani tlačidlo. Dá sa integrovať priamo pod displej.

Treba ale podotknúť, že hardvérové tlačidlo pod displejom nesedí so včerajšími fotografiami očakávanej vlajkovej lode Xiaomi. Viac dôkazov nájdete tu.

Mi 5 údajne ponúkne 3D dotyk, ktorý priniesol najskôr Huawei Mate S a potom iPhone 6s od Apple. Funkcionalita umožňuje rozoznávať a používať viacero úrovní dotykovej interakcie. Po Multitouch ide o ďalšie revolučné vylepšenie našich používateľských skúseností. Výkon dostane na starosť progresívny čipset Snapdragon 820 a po softvérovej stránke bude k dispozícii sladký Android 6.0 Marshmallow s obľúbenou nadstavbou MIUI.

Predstavenie by sa malo odohrať 21. januára, teda ešte pred štartom podujatia MWC 2016 a podpodujatí CES 2016.

Tešíte sa?

Render Xiaomi Mi 5
Render Xiaomi Mi 5