Úvod Výrobcovia HTC Virtuálna realita HTC Vive dorazí na pulty obchodov počas apríla 2016

Virtuálna realita HTC Vive dorazí na pulty obchodov počas apríla 2016

0
Novinka od HTC, VR zariadenie Vive

Taiwanský výrobca spotrebnej elektroniky ešte začiatkom tohto roka ukázal niečo, čo by sme v jeho portfóliu čakali asi najmenej. S jeho novinkou Vive, na ktorej pracoval so spoločnosťou Steam, chce pozitívne ovplyvniť naše aktuálne vnímanie virtuálnej reality a zároveň ju posunúť do takzvaného hlavného prúdu.

Od predstavenia ubehlo viac ako 9 mesiacov a VR okuliare ešte stále nie sú na pultoch obchodov. Ako sme sa však po novom dozvedeli, dlho už čakať nebudeme. HTC Vive totiž sprístupnia od apríla budúceho roka.

Predčasné predstavenie bolo nevyhnutné z toho dôvodu, že ide o úplne novú kategóriu spotrebiteľských produktov, ktorá si vyžaduje náročný vývoj po hardvérovej, ale aj softvérovej stránke, kde sú zaangažovaní vývojári z tretej strany. V čase, kedy začne predaj, musí byť totiž k dispozícii viacero herných titulov, ktoré nalákajú potenciálnych zákazníkov ku kúpe.

Spoločnosť HTC na svojom blogu ďalej uviedla, že začiatkom roka 2016 sprístupní ďalších 7,000 kusov HTC Vive pre vývojárov aplikácií a hier.

Pôvodné predpoklady so štartom predaja hovorili o prvom štvrťroku, čo je január, február a marec. Vývoj ale zrejme nešiel podľa plánov, takže sa muselo uvedenie na spotrebiteľský trh o pár týždňov nakoniec odložiť.