Klávesnica je výrobcami smartfónov tak trochu podceňovaná. Slúži na každodenné a často intenzívne zadávanie textu, preto by jej používanie malo byť pohodlné, intuitívne a samozrejmosťou by malo byť tiež množstvo nastavení, vďaka ktorým si ju užívateľ prispôsobí presne podľa seba.

Nie, že by bola referenčná Google klávesnica alebo tie od Samsungu či HTC zlé. Môže to byť však ešte lepšie a s funkciami navyše. Klávesnica Fleksy patrí medzi vôbec najpopulárnejšie klávesnice v obchode Google Play. Táto klávesnica dokonca drží rekord v Guinnessovej knihe rekordov. Ocenenie získala za najrýchlejšie napísanie SMS správy na mobilnom telefóne s dotykovou obrazovkou.

Klávesnica Fleksy okrem intuitívneho písania poskytuje užívateľom rôzne rozšírenia s GIF animáciami, frázovými skratkami, spúšťačmi, prispôsobiť si môžete veľkosť alebo aj farebnú tému celej klávesnice. Korunu celej klávesnici nasadili vývojári len nedávno, keď ju sprístupnili úplne zadarmo. Platiaci zákazníci z minulosti dostali na revanš niekoľko prémiových tém zadarmo.

Vývojári Fleksy klávesnice sa len čerstvo spojili s čínskym výrobcom ZTE. Tomu sa funkčnosť klávesnice nesmierne páčila a dohodli sa na spolupráci. Klávesnica Fleksy bude od základu nainštalovaná na všetkých nových ZTE smartfónoch.

Z11

Spoločnosť ZTE má pre rok 2016 prichystaných niekoľko noviniek, vrátane high-end smartfónu Nubia Z11, ktorý bude pohánať Snapdragon 820 a ponúkne konštrukciu s takmer neexistujúcimi rámikmi okolo displeja. Výrobca ZTE tento rok predstavil vôbec najlacnejší smartfón so snímačom odtlačkov prstov, model Blade A1.