foto: pcadvisor.co.uk

Spoločnosť Sony nevyrába len hardvér, ale aj softvér. Tak ako iní výrobcovia, aj Sony má vo svojom portfóliu aplikácie a rôzne zaujímavé nástroje, ktoré nájdete v obchode Google Play.

Drvivá väčšina z nich je logicky určená len pre Xperia zariadenia. Výrobcovia tieto referenčné aplikácie umiestňujú do obchodu Google Play z jednoduchého dôvodu.

Umožňuje im to rýchlejšie doručenie aktualizácií týchto aplikácií do smartfónov používateľov. Nemusia tak čakať na objemnú celkovú aktualizáciu celého systému aj s aplikačným obsahom. Niektoré aplikácie sú ale kompatibilné aj s väčšinou zariadení iných výrobcov. Pozrite sa na štyri Sony Xperia aplikácie, ktoré si zaslúžia pozornosť.

Všetky sú bezplatné a iba pri jednej je použitá možnosť zvyčajných in-app nákupov.

Audio Recorder

recorder

Poriadny diktafón je povinná výbava každého študenta alebo workoholika. Nahrávanie prednášok alebo pracovných stretnutí je bežná prax a využiť pre to môžete svoj smartfón. Pekné a jednoduché prostredie tejto aplikácie umožňuje okrem nahrávania zvuku aj jeho úpravy. Nechýba tiež možnosť nastavenia kvality nahrávky v režime mono alebo stereo záznamu. Aplikácia je kompatibilná so zariadeniami bežiacimi na operačnom systéme Android 4.1 a vyšším.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sonymobile.androidapp.audiorecorder“]

Folding@Home

Aplikácia Folding@Home vznikla v spolupráci so spoločnosťami ako NVIDIA, ATI ale aj ďalšími. Aplikácia pomáha s hľadaním liekov na rôzne ochorenia, vrátane Alzheimerovej choroby alebo rakoviny. Slúži na to výpočtový výkon smartfónu, ktorý pomáha vedcom s množstvom operácií a rôznymi výpočtami pri ich výskume. 

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sonymobile.androidapp.gridcomputing“]

Sketch

sketch

Skvelá appka pre jedincov s kreatívnymi ambíciami. Sketch vám umožní kresliť alebo upravovať už existujúce obrázky. Nechýbajú rôzne štetce, ceruzky, fixky, vrstvy alebo šikovná kolaboračná funkcia. Môžete totižto svoj výtvor zdieľať online a pozvať ďalších priateľov, ktorí budú môcť váš výtvor upravovať alebo spoločne na ňom pracovať.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sonymobile.sketch“]

Track ID

trackid

Je nám jasné, že nástroje ako Shazam alebo SoundHound patria k špičke, čo sa identifikácie hrajúcej skladby týka. Sony má ale podobnú aplikáciu, ktorá funguje na rovnakom princípe. Track ID je k dispozícii v 60-tich jazykoch, nechýba integrácia služby Spotify, hudobné videá alebo pamäť pre skladby,

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sonyericsson.trackid“]