Úvod Výrobcovia Sony SONY plánuje predstaviť nový Android smartfón. Pôjde o XPERIA Z5 Ultra?

SONY plánuje predstaviť nový Android smartfón. Pôjde o XPERIA Z5 Ultra?

6
foto: pcadvisor.co.uk

Ako vyplýva z pozvánky spoločnosti Sony pre popredné svetové médiá, podujatie CES 2016 zrejme prinesie niečo, čo by asi nikto z nás neočakával. Na nej máme totiž možnosť vidieť nielen VR headset Morpheus, tenučký smartTV či fotoaparát, ale aj záhadný smartfón, ktorý zo zadnej strany vyzerá ako súčasná generácia Xperia Z5.

Web PhoneArena špekuluje, že by mohlo ísť o špičkovo vybavený model Xperia Z5 Ultra, teda akúsi vlajkovú loď na steroidoch a s čipsetom Snapdragon 820. Súčasnému smartfónu Xperia Z5 zabezpečuje výkon starší Snapdragon 810 vo vynovenej verzii, čo môže ohroziť predaje, ak sa na trhu začiatkom ďalšieho roka objavia nové smartfóny od konkurencie, ktoré novinku od spoločnosti Qualcomm dostanú do hardvérovej výbavy. Sony preto s najväčšou pravdepodobnosťou pripravuje niečo, s čím by si aj naďalej dokázala udržať ako-takú konkurencieschopnosť až do predstavenia Xperia Z6. Toho sa dočkáme niekedy v polovici budúceho roka.

Pozvánka od SONY
Pozvánka od SONY

Phablet Xperia Z5 Ultra má ponúknuť vrcholové technické špecifikácie, kde sa okrem iného počíta s až 6,44-palcovým 4K displejom, 4 GB operačnou pamäťou RAM, 23 MPx rýchlym fotoaparátom vrátane obrovskej batérie.

Podujatie CES 2016 odštartuje 6. januára v Las Vegas a potrvá tri dni.