Úvod Novinky Aktuálne Snapdragon 652 v AnTuTu: Samsung GALAXY A9 získal cez 73-tisíc bodov

Snapdragon 652 v AnTuTu: Samsung GALAXY A9 získal cez 73-tisíc bodov

7
Samsung Galaxy A9

Galaxy A9, ktorý Samsung predstavil bez zbytočných ovácií, prešiel prvým benchmark testom a s výkonom si naozaj rozumie. V AnTuTu sa totižto umiestnil zhruba na takej pozícii, ako aj vlajková loď Sony. Vo výbave má pritom iba mid-range čipset Snapdragon 652, nová Xperia Z5 zase high-end Snapdragon 810.

A ako je možné vidieť z výsledku, chýbalo ešte zopár tisícok a prekonal by aj HTC One M9. Na vrchole rebríčku sa nachádza trojica Huawei Mate 8 (Mate S), Meizu PRO 5 a Galaxy Note5. Novinka od Huawei získala až 92-tisíc bodov, informuje web PhoneArena.

Len pre porovnanie, nedávno uniknuté výsledky čipsetu Snapdragon 820 a Exynos 8890 boli niekde na úrovni 100-tisíc až 130-tisíc. Čínsky LeTV LeMax Pro získal napríklad 133-tisíc, pričom ho podľa dostupných informácií poháňa Snapdragon 820. Samozrejme, výsledky testov ešte nepredstavených zariadení nemožno brať ako dôveryhodný údaj. Počet bodov môže dovtedy výrazne narásť.

Samsung Galaxy A9 predstavuje najlepšie vybavený model z modelového radu Galaxy A, kde sa nachádzajú smartfóny s mid-range špecifikáciami, 2.5D ochranným sklom a kovovým rámikom. Ide teda o akúsi lepšiu strednú triedu, ktorú juhokórejský gigant využíva s lacnou čínskou konkurenciou.