Úvod Zaujímavosti Moderné ťaháky? Študentom zakazujú smartwatch, vraj z nich opisujú

Moderné ťaháky? Študentom zakazujú smartwatch, vraj z nich opisujú

4
Samsung Gear S2

Inteligentné hodinky sa behom posledných rokov stali akousi základnou výbavou každého moderného človeka. A keďže tí sú prevažne mladí ľudia, časť z nich ich možnosti zneužíva aj na dosahovanie lepších školských výsledkov.

Profesorom sa to ale samozrejme ani zďaleka nepáči a preto chcú, aby hodinky počas skúšok či testov študenti používať vôbec nemohli. K obmedzenému zákazu momentálne plánujú pristúpiť, respektíve už pristúpili viaceré popredné univerzity z Japonska, Anglicka alebo Austrálie. Informoval web Gizmodo.

Smartwatch umožňujú na malom displeji zobrazovať fotografie, z ktorých však nie je problém spraviť ani prehľadné ťaháky. Tie teda stačí z papiera so smartfónom odfotografovať a potom synchronizovať s hodinkami. Výhodou tohto spôsobu podvádzania je najmä pohotové umiestnenie na zápästí, takže hodinky v prípade hrozby odhalenia používateľ len buď jednoducho skryje alebo stlačením jedného tlačidla prepne zobrazované informácie.

Druhou možnosťou je komunikácia s priateľom, ktorý nám ťaháky posiela formou textu prostredníctvom jednej z komunikačných aplikácií. Napríklad taký WhatsApp ponúka softvér aj pre túto rastúcu mobilnú platformu.

Problém pre profesorov predstavuje hlavne to, že ak nemajú dostatočné znalosti o súčasných technologických trendoch, rozdiel medzi klasickými a inteligentnými hodinkami nemusia tak ľahko rozoznať.