Hovorí sa, že Rusko nie je krajina, ale životný štýl. Ten podľa najnovšieho prieskumu skvele dopĺňajú smartfóny, ale aj iná elektronika z dielne kórejského giganta Samsung.

Kým Samsung napríklad na trhu v USA nedokáže poraziť Apple, darí sa mu v iných krajinách. Analytická spoločnosť OMI uskutočnila v Rusku veľký prieskum obľúbenosti značiek, z ktorého vyšiel najlepšie práve známy kórejský výrobca.

Samsung získal 20,1 % z celkového počtu hlasov. Za sebou nechal značky ako Sony (9,6 %), Apple (9,5 %), Adidas (8,5 %) a Nike (8 %). Čo sa týka konkrétneho segmentu inteligentných mobilných telefónov, Samsung si privlastnil 31,2 % hlasov. Stal sa tak v tomto segmente tretí rok po sebe najobľúbenejšou značkou.

samsung_rusko

V kategórii audio-video a inej elektroniky získal Samsung až 39 % z celkového počtu hlasov a už piaty rok po sebe si odniesol prvenstvo. Rusom sa páčia aj tablety tohto výrobcu. V kategórii tabletov si Samsung vyslúžil 33,5 % z celkového počtu hlasov.

Možno by mal Samsung pouvažovať o nejakej špeciálnej edícii smartfónov a odvďačiť sa tak Rusom za priazeň. Napríklad Galaxy S6 v zlatom prevedení a s Putinovov podobizňou tak, ako v prípade tohto →iPhone 6S