Úvod Výrobcovia Samsung Samsung predstavil vylepšený GALAXY A8, má nový čipset a snímač odtlačkov

Samsung predstavil vylepšený GALAXY A8, má nový čipset a snímač odtlačkov

0

Juhokórejský gigant uviedol na japonský trh trošku lepší model A8, ktorému pridal vyšší výpočtový výkon a aj biometrickú technológiu na odtlačky našich prstov. Nejde však o generáciu pre rok 2016, ale iba dodatočne upravený model.

Samsung nedávno odhalil tri vynovené kúsky – Galaxy A3, A5 a A7. Rad je teraz preto na poslednom a aj najlepšom z modelovej série. Ak sa však bude v Európe nasledovať trend z Japonska, priveľa zmien oproti staršej generácii určite nebude.

Vylepšený model A8 pre japonský trh má totiž iba iný čipset a pribudol mu snímač odtlačkov. Všetko ostatné zostáva bez akejkoľvek zmeny. V ponuke tak je 2 GB RAM, 3050 mAh batéria, 16 MPx fotoaparát, 32 GB úložného priestoru vrátane microSD karty, Exynos 5433 (nahradil Snapdragon 615) a 6 milimetrov hrubá konštrukcia.

Uvedenie Galaxy A8 (2016) je v nadchádzajúcich týždňoch veľmi nepravdepodobné, keďže A8 pre rok 2015 bol odhalený ešte len toto leto. Existuje preto šanca, že predstavenie tohto smartfónu od Samsungu bude o pár mesiacov skôr aj na našom spotrebiteľskom trhu sprevádzať mierne výkonnejší model od toho súčasného. Niečo podobné realizovala spoločnosť Sony pri Xperia Z3+ (Z4) iba pár mesiacov pred predstavením plnohodnotného nasledovníka Xperia Z5.

Galay A8 (foto: gsmarena.com)
Galay A8 (foto: gsmarena.com)