Úvod Výrobcovia Samsung a LG: 4K displeje v budúcom roku naše smartfóny neponúknu

Samsung a LG: 4K displeje v budúcom roku naše smartfóny neponúknu

3
Sony Xperia Z5 Premium

Sony zostane aj počas budúceho roka jediným výrobcom, ktorý na spotrebiteľský trh dodáva smartfóny s ultra jemným zobrazovacím panelom v rozlíšení 4K. Vyplýva to zo zdrojov kórejských médií, informuje web PhoneArena.

Dvaja veľkí hráči Samsung a LG ich totižto pre budúci rok rázne odmietli, to znamená, že ako Galaxy S7, tak aj LG G5 dostanú tohtoročnú klasiku v podaní Quad HD (4K je Ultra HD). Vo vývoji sa preto zamerajú práve na tieto panely, ktorým môžu napríklad ešte vylepšiť vlastnosti, rozlíšenie už ale nechajú tak ako je.

Juhokórejské korporácie to odmietli z dôvodu nedostatku 4K obsahu a možného rizika s prehrievaním či nadmernou spotrebou energie. Ďalej podotkli, že s tak vysokým rozlíšením hardvéru sú silno naviazané aj príslušne služby, na ktoré je potrebné rýchle internetové pripojenie. Aby bol zážitok používateľa taký, aký má byť, bude vraj nevyhnutné počkať na 5G siete. Tým pádom by mali operátori automaticky zdvihnúť aj dátové limity, pretože s takou rýchlosťou pripojenia sa tie súčasné behom pár sekúnd minú.

V súčasnosti ponúka 4K kapacity iba model Xperia Z5 Premium, avšak to platí v rámci multimédií. Pokiaľ sa používateľ práve nachádza v používateľskom prostrední smartfónu, systém prepne zobrazenie do Full HD režimu. Aj kvôli batérii.