Úvod Výrobcovia Samsung Smartwatch Samsung Gear 2 budú čoskoro kompatibilné s iPhone

Smartwatch Samsung Gear 2 budú čoskoro kompatibilné s iPhone

0
Samsung Gear S2

Inteligentné Tizen hodinky Gear S2 si rozumejú s každým smartfónom, ktorý poháňa operačný systém Android 4.4 a vyšší. A čoskoro by to isté malo platiť aj o iOS zariadeniach od výrobcu z druhej strany rieky. Apple má táto stratégia pokaziť predaje Watch a Samsungu zase zlepšiť súčasnú trhovú pozíciu.

Špekulácie, ktoré sa týkali tejto podpory pre konkurenčný systém, sú tu už dlhšie. Tentokrát ale bližšie nešpecifikované zdroje potvrdili, že Samsung skutočne pracuje na originálnej aplikácii (takzvaný Gear manažér), prostredníctvom ktorej si budú môcť používatelia mobilných produktov Apple nastavovať spárované hodinky Gear S2.

O exkluzívnej informácii dal vedieť web SamMobile.

Príchod manažéra očakávame ešte pred oficiálnym predstavením ďalšej generácie Apple Watch, vďaka čomu má juhokórejský gigant obrovskú príležitosť prebrať pomerne značné množstvo majiteľov iPhone. So súčasným modelom nie je pritom spokojných približne 40% opýtaných, ktorí sa zúčastnili zaujímavého prieskumu.

Samsung Gear S2 vynikajú predovšetkým v otočnom mechanizme okolo okrúhleho displeja. Ten slúži na pohodlné ovládanie a intuitívnu navigáciu v používateľskom prostredí operačného systému Tizen. V zahraničných recenziách dokonca získal od TOP tech médií obrovský potlesk, pričom ho niektorí dokonca označovali za jeden z najlepších nápadov na svete.

Spoločnosť Samsung ponúka dve verzie smartwatch – klasické a športové. Ich rozdiel spočíva vo vizuálnom spracovaní. Klasický model disponuje tradičným dizajnom, vhodným najmä k oblekom alebo inému serióznemu oblečeniu.