Samsung Galaxy Note 4
Ani minuloročný S Pen phablet Samsungu, model Galaxy Note 4, neobíde najnovší Android. Množstvo používateľov z Európy hlási dostupnosť aktulizácie na čerstvý Android 6.0 Marshmallow.

Konkrétne ide o model s označením SM-N910F a vyzerá to, že update sa začal šíriť najskôr v Maďarsku. Samozrejme na rane sú ako prvé nebrandované zariadenia, čiže tie, zakúpené mimo operátora. Pokiaľ ste si zadovážili Galaxy Note 4 od jedného z operátorov, budete musieť počkať na ich schválenie aktualizácie.

Najnovšia verzia operačného systému prináša lepšiu výdrž batérie na jedno nabitie vďaka funkcii „Doze“, samozrejmosťou je optimalizácia výkonu či opravy drobných chýb. Nové bude tiež Air Command menu po vzore novšieho modelu Galaxy Note 5.

note4

Zaujímavosťou je, že na najnovšom Androide aktuálne beží len 0,3 % všetkých aktívnych Android smartfónov. Pokiaľ vás aktualizácia dobehne, budete si môcť užívať najnovší Android medzi prvými. Prebehli vás len majitelia Nexus smartfónov alebo modelu LG G4, ktorí si už najnovší Android užívajú.