Úvod Zaujímavosti Čínska TV využíva na predpoveď počasia umelú inteligenciu od Microsoftu

Čínska TV využíva na predpoveď počasia umelú inteligenciu od Microsoftu

1

Robot, ktorý dokáže analyzovať dáta z internetu a následne ich premieňať do zrozumiteľnej predpovedi počasia mal svoju premiéru v živom vysielaní čínskej televíznej stanice. Jeho názov znie Xiaoice a stoja za ním softvéroví vývojári zo spoločnosti Microsoft.

Pokročilá umelá inteligencia vo forme chatbota nie je ale žiadnou veľkou novinkou. Populárnou sa stala na čínskych sociálnych sieťach Weibo a WeChat. Inteligentné predpovedanie počasia softvérom sa preto momentálne považuje za niečo nezvyčajné. Hlavne, ak to v priamom prenose sleduje obrovské množstvo ľudí.

Xiaoice dokáže okrem písania klasických textových správ prevádzať text na hlas. Predpoveď navyše obohatí emocionálnymi komentármi, čo taktiež robia živí hlásatelia v snahe zaujať pozornosť úplne bežne. Nahradiť ich ale zatiaľ nedokáže. Robot je využívaný skôr ako asistent, informuje web Sputnik.

Je to budúcnosť

Ako prezradil Jiongming Song, riaditeľ mediálnej skupiny SMG, snahou pomalej integrácie umelej inteligencie v televízii má byť najmä oboznámenie verejnosti. Ak to ľudia začnú prijímať ako bežnú vec, môže prísť na rad hlbšia integrácia do programu, takže sa niečo podobné môže objaviť aj pri iných reláciách.