© androidpit.com
Špeciálny režim pre úsporu dát si v prehliadači Chrome pre Android odbil premiéru začiatkom roka 2014. Optimalizáciou internetových stránok a ich smerovaním cez servery Google tak užívatelia dokázali ušetriť nemalú časť dát. 

Konkrétne ide približne o 50 percentnú úsporu, čo je pri dnešných predplatených dátových balíčkoch veľmi slušné číslo. Vývojári prehliadača Chrome pre Android dokázali po novom zájsť ešte ďalej.

Tal Oppenheimer, šéf vývojárskeho tímu vyhlásil, že funkcia pre úsporu dát sa momentálne výrazne zlepšila. Tá v poslednej verzii obľúbeného prehliadača dokáže užívateľom ušetriť až 70 % celkových dát.

V podstate to autori docielili ešte lepšou optimalizáciou a hlavne zabránili automatickému načítavaniu obrázkov. Užívateľ si ich následne bude môcť načítať ručne všetky alebo len tie, ktoré chce. Pri pomalom internetovom pripojení tak dokážete načítať stránku s informáciami relatívne svižne a pohodlne.

Aktualizácia prehliadača Chrome pre Android s touto inováciou je už k dispozícii, no zatiaľ len v Indii a Indonézii. Práve tieto krajiny sú známe nedostupnosťou rýchlej dátovej konektivity. Aktualizácia ale postupne dobehne užívateľov tohto prehliadača po celom svete. Udeje sa tak postupne v najbližších mesiacoch.

data_saver

Dúfame, že sa aktualizácie čoskoro dočkáme. Každopádne si ale vývojársky tím Google zaslúži pochvalu.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.android.chrome“]