© The Verge

Dropbox je populárna cloudová služba, ktorá má vo svojom portfóliu aj iné softvérové produkty. Jedným z nich je populárny e-mailový klient Mailbox, či aplikácia pre správu fotografií Carousel.

Dropbox získal aplikáciu Mailbox od jej tvorcov v roku 2013, s ktorou mal veľké plány. Mailbox mal byť plnohodnotný klient pre správu elektronickej pošty zabalený v peknom, minimalistickom dizajne. To sa aj sčasti podarilo a Mailbox si obľúbilo množstvo používateľov po celom svete.

Aplikácia však v posledných mesiacoch neobdržala žiadnu podstatnú aktualizáciu, a niektorí jej používatelia tak dali prednosť funkčnejšej konkurencii. Ľudia pracujúci na tejto aplikácii sa zhodli, že dané ciele z roku 2013 sa nepodarilo naplniť. Aplikácia preto končí svoju existenciu, a to konkrétne 26. februára 2016.

Mailbox nie je jediná aplikácia, ktorú Dropbox odstaví. Na ranu prišiel tiež Carousel, aplikácia galérie pre správu fotografií a obrazového materiálu. Aplikáciu Dropbox hrdo predstavil v roku 2014 a dlho sa na trhu teda neohriala. Podľa slov predstaviteľov, väčšina používateľov dáva prednosť pohodlnejšiej a interaktívnejšej práci s fotografiami priamo v cloud aplikácii Dropbox. Predstavitelia ďalej tvrdia, že kľúčové vlastnosti z Carousel aplikácie následne použijú aj v Dropboxe. Carousel ukončí svoju existenciu 31. marca 2016.

carousel

Pokiaľ ste dané aplikácie používali, máte ešte dosť času nájsť si za ne náhradu. V obchode Google Play je niekoľko schopných alternatív a určite nejakú nájdete.