Úvod Novinky Aktuálne Porsche investuje do výroby elektromobilu Mission E cez jednu miliardu eur

Porsche investuje do výroby elektromobilu Mission E cez jednu miliardu eur

2
Porsche Mission E

Populárna nemecká automobilka ohlásila príchod nebezpečnej konkurencie elektromobilov Tesla ešte v septembri. Až teraz však ohľadom výroby, ktorá by mala vytvoriť okolo 1,000 pracovných miest poznáme bližšie detaily. Hovorí sa o investícii vo výške cez jednu miliardu eur.

Porsche predstavilo koncept ambiciózneho modelu Mission E na podujatí vo Frankfurte, kde zožal obrovský úspech, a to najmä vďaka extrémne rýchlemu nabíjaniu li-ion batérie, ktorá dokáže vydržať takmer 500-kilometrovú vzdialenosť. Zaujímavá bude ale aj technologická výbava, v ktorej nemá chýbať ani holografický displej či pokročilé senzory na sledovanie očí šoféra.

Samotná produkcia začne niekedy počas nadchádzajúcich piatich rokov. Prvé kusy by mali byť podla slov automobilky vystavené v jej showroome do konca roka 2020.

S Mission E sme ukázali našu víziu o budúcnosti značky. Aj pri veľkých zmenách automobilového sveta si Porsche zachová svoju vodcovskú pozíciu s týmto fascinujúcim športovým vozidlom – Wolfgang Porsche

Batériu Mission E je možné dobiť na 80% kapacity iba za štvrť hodiny. Počítať ale môžeme aj s bezdrôtovým nabíjaním, ktoré nájde využitie predovšetkým na cestách s kapacitami dobíjať elektromobily počas jazdy. Rýchlosť 100 km/h dokáže dosiahnuť za 3,5 sekundy, čo v porovnaní s najlepším modelom od spoločnosti Tesla a jeho časom 3,1 sekundy (pri zapnutí módu Ludicrous) predstavuje o niečo horší čas.

Porsche Mission E
Porsche Mission E