Jedna z najobľúbenejších aplikácií pre textovú komunikáciu, WhatsApp, je vybavená množstvom emotikonov, teda smajlíkov. Tie sa stali doslova neoddeliteľnou súčasťou komunikácie. Ich počet si pomocou tohto návodu môžete rozšíriť.

Nejde o žiadny hack ani neoficiálne aplikácie tretích strán. Nové smajlíky sú súčasťou inovovaného štandardu Unicode 8, ktorý sa len nedávno dostal na platformu iOS od Apple. Pre Nexus smartfóny sa systémová aktualizácia s Unicode 8 vyvalí už budúci týždeň.

Tvorcovia populárnych aplikácií však s Unicode 8 rátali už dávnejšie, preto sa dôsledne pripravili. V novej verzii aplikácie WhatsApp už nie sú smajlíci rozdelení do piatich kategórií ale rovno do ôsmich. Pribudli emoji v podobe šampanského, jednorožca, trojlístku, pavúka, párku v rožku…nových je ich naozaj dosť.

Pre ich použitie si budete musieť nainštalovať beta verziu aplikácie WhatsApp (verzia 2.12.374). Tá sa však ešte nenachádza v obchode Google Play, preto si ju musíte nainštalovať prostredníctvom inštalačného .apk súboru. Ten nájdete v →tomto odkaze←.

whatsapp

Pre inštaláciu .apk súborov musíte predtým v nastaveniach povoliť položku „inštalácia z neznámych zdrojov“. Po nainštalovaní WhatsApp-u ju opätovne zakážte. Pokiaľ všetko prebehlo hladko, čo by aj malo, teraz si stačí vybrať obľúbený kontakt z konverzácií a komunikácia s novými smajlíkmi môže začať.