Kórejský gigant Samsung len nedávno oznámil, že chystá verejné beta testovanie OS Android 6.0 Marshmallow pre svoje smartfóny Galaxy S6 a S6 Edge. Udeje sa tak v Južnej Kórei a vo Veľkej Británii.

Keďže sa aktualizácia na čerstvý Android pre najnovšie Samsung smartfóny ešte len chystá, o to väčšie bolo prekvapenie jedného z majiteľov vlajkovej lode Samsungu z roku 2014.

Jeho Galaxy S5 obdržal upozornenie o OTA aktualizácii na Android Marshmallow vo verzii 6.0.1. Majiteľ smartfónu bol spočiatku naštvaný, že nový systém neobsahuje aj novú verziu užívateľského rozhrania TouchWiz, preto pravdepodobne „omylom“ dostal aktualizáciu neúplného firmvéru, keďže ten úplný bude obsahovať aj inovovaný TouchWiz.

Samsung samozrejme najskôr zaktualizuje svoje posledné high-end modely, ako Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge a pod. Dobrou správou ale je, že Samsung skutočne pracuje na aktualizácii aj pre zariadenie Galaxy S5. Majiteľ smartfónu neváhal a Galaxy S5 s novým Androidom natočil na video.

Takúto náhodnú aktualizáciu by zrejme ocenili tiež ostatní majitelia smartfónov aj iných značiek. Niektorí si totižto dávajú pekne na čas.

Aké máte skúsenosti s aktualizáciami na svojom smartfóne?