Úvod LG LG G5 Unikli špecifikácie LG G5: Dvojitý fotoaparát a celokovové telo

Unikli špecifikácie LG G5: Dvojitý fotoaparát a celokovové telo

4
Logo LG
Po včerajších špekuláciách sa dostali na svetlo sveta ďalšie pravdepodobné technické špecifikácie jednej z očakávaných vlajkových lodí. Informácie o nadchádzajúcom LG G5 sú však tentokrát trošku iné. Kovový rámik nahradilo telo iba z kovu a vo výbave pribudol aj asistenčný foto senzor k hlavnému na zadnej strane.

Čerstvý únik na komunitnom webe Reddit odhalil používateľ po virtuálnou prezývkou mobile_leaks. Nezabudlo sa samozrejme ani na živú fotografiu, kde je možné vidieť dvojitý fotoaparát a typické Power či Volume tlačidlá.

Podobnú foto zostavu momentálne ponúka napríklad HTC One M9 Plus alebo starší One M8. Dodatočný senzor poskytuje bohatšie možnosti pri úprave zachytených záberov, čo sa teda dá očakávať aj od budúcoročného smartfónu G5.

Včerajšie a dnešné špekulácie nesedia hlavne pri konštrukčnom spracovaní a batérii. Včera sa hovorilo o kovovom rámiku a plastovej väčšine, dnes to je o celokovovom tele bez vymeniteľného článku. Obe sa ale zhodujú v prítomnosti slotu pre microSD karty. Dnes sme sa navyše dozvedeli, že je pravdepodobná aj 5,3-palcová uhlopriečka a iba 3 GB operačná pamäť RAM. Duálna zostava na zadnej strane má pozostávať zo 16 a 8 MPx senzorov, ktorým bude asistovať laser.

lg-g5-leak

Ďalej bol spomenutý senzor na meranie tepu srdca. Ak by to tak skutočne bolo, medzi LG smartfónmi pôjde o premiéru. Žiadny z nich doteraz nič podobné neponúkal, pričom konkurencia tento napevno zabudovaný doplnok používa už pomerne dlho.

Novému používateľskému prostrediu nadstavby LG UX bude zase vraj chýbať takzvaný AppDrawer, kde bývajú k dispozícii všetky ikonky nainštalovaných aplikácií. Juhokórejský výrobca zrejme pristúpi k zmene, ktorou sa viac priblíži ku Xiaomi a jeho nadstavbe MIUI.