Úvod LG LG G5 LG G5 ponúkne kovové telo, snímač očí a TOP výkon

LG G5 ponúkne kovové telo, snímač očí a TOP výkon

7
LG G4

Behom prvých šiestich mesiacov budúceho roka predstaví viacero renomovaných výrobcov nové generácie svojich vlajkových lodí. Chýbať medzi nimi nebude ani juhokórejské LG s high-end modelom G5, ktorý dostane do výbavy zopár netypických noviniek.

LG má vraj totiž plány presedlať z plastu a kože na elegantne opracovaný kov, čo je v portfóliu spoločnosti naozaj nezvyčajné. Novú materiálovú éru zrejme odštartovali dva nedávno predstavené Android smartfóny, medzi ktorými bol aj slušne vybavený V10 s dvomi displejmi.

V prípade LG G5 by sa ale nemalo jednať o unibody konštrukciu z hliníku, ale iba o hliníkový rámik bo bokoch tela vlajkovej lode, takže plastové časti prítomné tak či tak budú. Podľa webu PhoneArena má tento obľúbený materiál niekoľko výhod, medzi ktorými je napríklad vymeniteľná batéria alebo jednoduchšia integrácia slotu pre microSD karty. Obe vlastnosti predstavujú dve dôležité prednosti súčasnej generácie G4.

LG V10
LG V10

Snapdragon a biometrické zabezpečenie

Aj keď sa na internete objavovali špekulácie, podľa ktorých má novinku od LG poháňať jeden z čipsetov od spoločnosti MediaTek, existuje iba malá pravdepodobnosť, že to tak naozaj aj bude. Keďže juhokórejský gigant už dlhšie spolupracuje s Qualcommom, na 90% sa jeho inžinieri priklonia k horúcej novinke Snapdragon 820. Ten na rozdiel od súčasného Snapdragon 810 ponúka zhruba o 30% lepší výkon a zhruba o toľko i nižšiu spotrebu energie. Grafický procesor Adreno 530 má byť od Adreno 430 lepší asi o 40%. Čo sa týka prehrievania, tentokrát by sa niečo také vyskytovať nemalo.

LG je jeden z mala TOP výrobcov, ktorí ešte zatiaľ nepoužili žiadnu biometrickú technológiu na zabezpečenie mobilných zariadení. Samozrejme, Nexus 5X od Google sa nepočíta, pretože ho vyvíjali ľudia od internetového giganta. Loď G5 by mala preto patriť medzi skutočne prelomové produkty, nie ale tým, že ponúkne takýto typ zabezpečenia, ale kvôli pravdepodobnej prítomnosti skeneru dúhoviek v našich očiach.

Niečo podobné bolo predpovedané aj pre LG G4 či Samsung Galaxy S5. Tentokrát je to však už o niečo reálnejšie, pretože skener už teraz ponúka niekoľko smartfónov, ktoré sú však v našich končinách menej známe.

Vlajková loď G5 bude podľa všetkého predstavená v júni budúceho roka. Netreba taktiež zabúdať, že sa dovtedy môže ešte veľa vecí zmeniť, takže netreba brať úplne všetky špekulácie vážne.