Dnešné smartfóny sa cenovo čoraz častejšie približujú magickej 1000-eurovej hranici. Niektoré ju dokonca prekonali (pozeráme sa na teba iPhone), no poväčšine platí, že skutočne lacných telefónov už veľa neostalo. Na pomoc prichádzajú, ako inak, výrobcovia z Číny.

Jedným z nich je aj výrobca Leagoo, ktorý v spolupráci s obchodom GearBest spustil predobjednávku na ich ultralacnú novinku – model Alfa 1. Čo myslíme pod označením „ultralacný“? Čo tak cena niečo vyše 90 EUR?

Ak si myslíte, že za takto nízku cenu toho veľa nedostanete, tak čítajte ďalej, tento model vás môže prekvapiť.

V jeho konštrukcii je totiž ukrytý štvorjadrový procesor MediaTek MTK6580 s jadrami o takte 1.3GHz, 16GB úložisko či 2GB operačnej pamäte RAM. Ani to vám nestačí? Čo tak 13 Mpx zadný fotoaparát a 5Mpx predná selfie kamera? Okrem toho je telefón samozrejme nabitý senzormi a komunikačnými zariadeniami. Nechýba teda ani GPS, OTG, Bluetooth a ďalšie vymoženosti, ako napríklad dual SIM slot.

>>>Zobraziť kompletnú špecifikáciu Leagoo Alfa 1<<<

Spomenieme ešte samozrejme displej. Leagoo Alfa 1 ponúka 5,5-palcový kúsok s HD (1280 x 720) rozlíšením. Poháňa ho Android 5.1 Lollipop a váš môže byť za spomínaných 93,85 EUR.

Tak čo poviete, je to dobrá ponuka?