Úvod Operátori Koniec SIM kariet za rohom? Toto riešenie môže priniesť viac problémov ako...

Koniec SIM kariet za rohom? Toto riešenie môže priniesť viac problémov ako úžitku

8

Evolúcia mobilných telefónov prináša aj postupné zmeny vo veľkosti slotov pre SIM karty, s čím môžu mať problém tí, ktorí jedno telefónne číslo používajú už niekoľko rokov a ich staručká SIM karta už do dnešných zariadení jednoducho nepasuje. Problém potom musia riešiť buď výmenou karty u svojho operátora alebo kúpou úplne novej SIM karty, ktorá sa dá rôznym veľkostiam slotov veľmi jednoducho prispôsobiť.

Tento zmätok má byť minulosťou už budúci rok. Dočkáme sa totiž nových telefónov, ktoré budú mať zabudovanú vlastnú elektronickú SIM.

Používateľ si tak pri nastavení svojho nového smartfónu aktivuje aj SIM kartu prostredníctvom svojho účtu. Bude tak koniec s výmenami malých kartičiek za rôzne veľkosti, či z telefónu do telefónu alebo dokonca ich strát.

Jednoduchší by mal byť aj prestup od jedného operátora k druhému. Samozrejme, všetko má svoje plusy aj mínusy, ktoré sa určite časom objavia.

K celej záležitosti sa pozitívne stavia aj český operátor T-Mobile, ktorý sa chce na odstránení klasických SIM kariet podieľať.