Úvod Výrobcovia Huawei Huawei vyrobí ďalší Nexus 7, Google ho plánuje na rok 2016

Huawei vyrobí ďalší Nexus 7, Google ho plánuje na rok 2016

4
Starý a nový Nexus 7

Internetový gigant v ďalšom roku plánuje priniesť vynovenú generáciu populárneho tabletu Nexus 7, pričom tentokrát mu s tým má pomôcť čínsky Huawei. Za prvou aj druhou generáciou z rokov 2012/2013 pritom stál iba ASUS. Tretiemu najväčšiemu výrobcovi smartfónov má táto stratégia pomôcť v expanzii na európskom a americkom trhu.

Tieto horúce informácie priniesla sociálna sieť Weibo, kde špekulácia začala kolovať medzi jej používateľmi z technologických kruhov. Strategické partnerstvo medzi Google a Huawei má osoh pre obidve strany. Prvá si nájde ďalšiu, tentokrát bezpečnejšiu cestu na čínsky spotrebiteľský trh a tá druhá lepšie meno, keďže s ňou spolupracuje otec operačného systému Android. Vďaka tomu by jej mal narásť podiel a automaticky aj zisky. Nexus 6P je preto pre spoločnosť Huawei veľmi dôležitým míľnikom, ktorý jej otvorí bránu do sveta.

Predpokladá sa, že Nexus 7 2016 prinesie unibody konštrukciu z hliníka, podobne ako pri novom Nexuse. Rovnako je pravdepodobné použitie hi-tech hardvéru, čo navýši cenovku o trošku vyššiu čiastku, než to bolo pri prvej generácii. Tú ASUS predával len s minimálnym alebo ak s vôbec nejakým ziskom. Medzi zákazníkmi a milovníkmi bol preto veľmi obľúbený.

Nexus 6P je napríklad v e-shope MP3.sk za 649 eur, dostupnosť však ešte stále nie je aktuálna. Ide iba o predbežné objednávky.