Úvod Výrobcovia HTC Čo nasleduje po One A9? HTC poodhalilo nový Android smartfón

Čo nasleduje po One A9? HTC poodhalilo nový Android smartfón

0
One A9

To, že taiwanský výrobca High Tech Computer niečo k novému roku chystá, nie je už asi ani žiadnym tajomstvom. Čo to ale bude, je však stále otázne. Dočkáme sa bežného nástupcu za minuloročnú vlajkovú loď One M9 alebo budeme svedkami príchodu niečoho úplne neočakávaného?

Veľa analytikov a odborníkov predpokladá, že ďalším smartfónom od HTC bude mid-range zariadenie, ktoré by sa malo po viacerých stránkach podobať na nedávno predstavený model One A9. A to vrátane názvu. Novinka má totiž niesť označenie One X9 a okrem iného ponúkne aj 13 MPx fotoaparát, optickú stabilizáciu obrazu a podporu pre bezstratový formát RAW.

Rozlíšenie foto senzora spolu s ďalšími detailmi spoločnosť sama potvrdila prostredníctvom čerstvého obrázku (nižšie v článku) na čínskej sociálnej sieti Weibo.

O smartfóne HTC One X9 tu už bolo viacero zaujímavých informácií a nedávno dokonca uniklo i niekoľko živých fotografií, kde máme možnosť vidieť prémiovú konštrukciu, dva predné stereo reproduktory či kapacitné tlačidlá pod neznámym zobrazovacím panelom.

Technické špecifikácie, ktoré výrobca odhalil, nie je ale možné použiť na spresnenie odhadu, či bude novinka predstavovať mid-range alebo hi-end triedu. Napríklad taký Huawei Nexus 6P patrí do TOP kategórie, pričom ponúka kvalitný 12 MPx fotoaparát bez optickej stabilizácie obrazu.

Obrázok HTC z Weibo
Obrázok HTC z Weibo