Úvod Konkurencia Apple Apple predstaví 4″ iPhone a hodinky Watch 2 už v marci 2016

Apple predstaví 4″ iPhone a hodinky Watch 2 už v marci 2016

0
iPhone 5c

Bližšie nešpecifikované, no vraj dobre oboznámené zdroje webu 9to5mac.com prezradili, že kalifornské jabĺčko chystá event, na ktorom má predstaviť dva nové produkty. Jedným z nich má byť dokonca aj iPhone s tradičným, 4-palcovým displejom. Dlho sa špekuluje nad označením 6c.

Ohľadne Watch druhej generácie existuje niekoľko špekulácií, ktoré hovoria o zlepšení alebo inovácii v štyroch oblastiach – integrácii fotoaparátu, efektívnejšej bezdrôtovej komunikácii, lepšom sledovaní spánku a senzoroch na sledovanie životných funkcií používateľa. Čo z toho Apple nakoniec do novinky aj zavedie, je momentálne neisté.

Okrem Watch 2 sa však má počas prezentácie objaviť takzvaný iPhone 6c. Pôjde o nástupcu nie príliš populárneho modelu 5c, ktorý uzrel svetlo sveta popri iPhone 5s. Jeho úroveň hardvérovej výbavy sa má podľa dostupných informácií pohybovať na úrovni niekde medzi generáciami 5s a 6s. Od toho by sa preto mala odvíjať i zrejme mierne nižšia cenovka (-100 eur od bežného modelu?). iOS smartfón ponúkne kedysi zaužívanú 4-palcovú uhlopriečku a vraj nebude chýbať ani kovová konštrukcia.

Apple sa s jeho smartwatch celkom darí. Od spustenia predaja prvého nositeľného produktu na zápästia získal značnú časť spotrebiteľského trhu, vďaka čomu sa umiestnilo na druhej priečke hneď za FitBit a pred Xiaomi. Taktiež treba podotknúť, že sa blížia prvé vianočné sviatky, kedy sa Apple Watch budú predávať, takže je možné očakávať výrazný nárast objemu predaja.