Renomovaná agentúra Bloomberg včera prišla so zaujímavým zistením, ktoré sa týka známeho technologického giganta, spoločnosti Apple. Tá má podľa jej zistení v Taiwane laboratórium pre vývoj nových technológií.

Podľa informácií sa spoločnosť Apple usídlila v laboratóriu ešte v apríli tohto roku, pričom ho mala kúpiť od spoločnosti Qualcomm. Tá je známa hlavne vďaka výrobe Snapdragon čipsetov.

V tomto utajenom laboratóriu by sa mali podľa všetkého vyvíjať nové displeje pre budúce Apple produkty. Apple rozvíja technológiu výroby Mirasol LCD displejov, čoho výsledkom by mali byť tenšie, ľahšie, jasnejšie, a hlavne energeticky úspornejšie zobrazovacie panely.

Na inkriminovanej budove nenájdeme žiadne znaky, ktoré by Apple usvedčovali z jej prevádzky. Indície poskytla až recepcia laboratória. Agentúrni novinári si v jej priestoroch všimli logo Apple ako aj počítač Mac, na ktorom bežal registračný softvér Apple.

Tak ako množstvo iných komponentov, aj displeje pre iPhone a iPad zariadenia dodávajú externí partneri v podaní výrobcov Samsung, Japan Display, Sharp alebo LG. Pôvodné informácie z pred niekoľkých týždňov hovorili, že spoločnosti Apple by mal OLED displeje dodávať Samsung alebo LG. V technologickom zákulisí sa ale šušká, že sa tieto spoločnosti do partnerstva príliš nehrnú.

Pokiaľ sa spoločnosti Apple nakoniec naozaj podarí vytvoriť „displeje budúcnosti“, možno sa dočkáme toho, že Apple bude pre zmenu dodávať jeden komponent Samsungu. To ale skôr zamrzne peklo. Pochybujeme, že by Samsung opustil vývoj AMOLED a OLED displejov, do ktorého investoval milióny dolárov.