Úvod Konkurencia Apple Apple pracuje na vodeodolnom iPhone, tento patent je ďalší dôkaz

Apple pracuje na vodeodolnom iPhone, tento patent je ďalší dôkaz

1
Koncept iPhone 7

Na internete sa objavila ďalšia dôležitá časť skladačky, ktorá opäť iba potvrdzuje špekulácie, že Apple spraví novú generáciu iPhone odolnou voči negatívnym účinkom tekutín. Tentokrát ide ale o niečo, čo možno popísať ako nejaké elastomérové tesnenie, ktoré má samoregeneračné vlastnosti.

Tento typ prírodného alebo syntetického materiálu má totižto okrem iného aj skvelé elastické vlastnosti. A práve vďaka nim sa dokáže po uvoľnení napätia vracať do pôvodného tvaru. Tento princíp popisuje aj spoločnosť Apple vo svojom patente, ktorý vystavila na schválenie ešte počas minulého roka.

Tesnenie by slúžilo na ochranu slotov iOS smartfónu, kde by po ponorení mohla veľmi rýchlo vniknúť voda, čím sa v konečnom dôsledku vie nenávratne poškodiť hardvér. V prípade, že používateľ do krytého slotu vloží konektor, elastomér prispôsobí tvar, aby nezavadzal. Po vysunutí sa zase kvôli tesneniu vráti do pôvodného tvaru.

Staršie patenty pre zmenu hovorili o aplikácii špeciálnej a pre naše oči neviditeľnej vrstvy na ústrojenstvo iPhone, prostredníctvom čoho získajú ďalšiu ochranu pred tekutinami. Ak ich skombinujú do jedného produktu, môže vzniknúť naozaj zaujímavé mobilné zariadenie. Utopenie býva jednou z hlavných príčin, prečo navštevujeme servisné strediská a väčšinou už ani vlastne nemusíme nikam chodiť. Apple by preto s novým, vodeodolným iPhone 7 získalo veľmi silnú konkurenčnú výhodu.