Úvod Novinky Android Android 6.0.1 prinesie do Nexus 5, 6 a 7 rýchle spúšťanie fotoaparátu

Android 6.0.1 prinesie do Nexus 5, 6 a 7 rýchle spúšťanie fotoaparátu

1
Nexus 5

Ako už isto mnohí vedia, modelový rad Nexus dostáva aktualizáciu na verziu 6.0.1, ktorá okrem iného prinesie aj nových smajlíkov. Staršie modely sa navyše môžu tešiť aj na rýchly prístup k aplikácii fotoaparátov prostredníctvom dvojitého stlačenia Power tlačidla.

Túto šikovnú vymoženosti priniesla dvojica Nexus 5X a Nexus 6P. Odteraz ju však budú mať k dispozícii ďalšie tri kúsky – Nexus 5, Nexus 6 a tablet Nexus 7. Ak patríte medzi zdatnejších používateľov, môžete siahnuť po zverejnených súboroch aktualizačného balíčka Android 6.0.1 Marshmallow.

Rýchly prístup je však kvôli okolnostiam vhodný najmä pre prípady, kedy máme smartfón vo vrecku a z ničoho nič potrebujeme vyhotoviť takzvanú momentku. V opačnom prípade sa nám pri pomalých prstoch vypne displej a nezapne fotoaparát. Pri dodatočnej ochrane cez PIN kód alebo vzor to môže byť dokonca ešte komplikovanejšie, píše na základe vlastných skúseností tech web PhoneArena.

Android 6.0.1 prináša niekoľko drobných vylepšení, pričom ešte nie sú známe úplne všetky.

Aktualizačný balíček by mal byť prístupný aj prostredníctvom OTA spôsobu, takže pokiaľ ste ešte manuálne nekontrolovali, teraz je najvyšší čas.