Úvod Zaujímavosti Analytici: Budúci rok bude mať 25% smartfónov Force Touch displej

Analytici: Budúci rok bude mať 25% smartfónov Force Touch displej

0

Najprv s ním prišiel Huawei, potom Apple. Reč je samozrejme o prvých dvoch smartfónoch, ktoré umožňujú rozoznávať úroveň sily dotyku displeja. K Mate S a iPhone 6s by sa však mali už čoskoro pridať ďalšie inteligentné zariadenia. Spotrebiteľský trh má byť totižto preplnený takzvanými Force Touch panelmi, tvrdia odborníci.

Budúcoročným trendom v oblasti mobilných inovácií bude preto bezpochyby práve tento netradičný spôsob interakcie. Očakáva sa, že tento typ 3D dotyku integruje viacero popredných výrobcov – dopyt po tejto technologickej výbave v tom prípade môže narásť až o zhruba 300% na 440 až 480 miliónov jednotiek. Informuje web PhoneArena, ktorý sa odvoláva na predpoklady IHS.

Force Touch displeje umožňujú ovládanie príslušného smartfónu ďalšími, menej konvenčnými spôsobmi. Používatelia iPhone 6s dokážu napríklad jemným dotykom na ikonku e-mailu nahliadnuť do schránky bez toho, aby aplikáciu spustili na celú obrazovku, čo pre zmenu vykoná klasické stlačenie ikonky. S Huawei Mate S je dokonca reálne váženie objektov, stačí ho položiť nad zobrazovací panel a spustiť špeciálnu aplikáciu.

S nárastom popularity 3D dotyku možno zároveň očakávať zmenu v dodávateľský reťazcoch. Niektoré súčasné spoločnosti v blízkej budúcnosti nahradia noví hráči. Malo by ísť prevažne o výrobcov Force Touch technológie, ktorí rozbehli biznis hlavne kvôli tejto ambicióznej novinke.