Xiaomi Mi Pad 2

Čínska spoločnosť Xiaomi minulý mesiac predstavila druhú generáciu 7,9 palcového tabletu Mi Pad 2. Išlo však o základnú 16GB verziu, pričom spoločnosť ozrejmila, že bude dostupný aj model so 64GB úložiskom.

Ten spoločnosť uviedla do predaja len včera, no dlho sa v ponuke oficiálneho e-shopu neohrial. Skladové zásoby sa vypredali ani nie za minútu, čím si spoločnosť pripísala na svoje konto ďalší úspech.

16 GB verzia sa po prepočte predáva v domovskej Číne za približne 160 dolárov a jej objemnejšia 64 GB verzia asi za 203 dolárov. Tablet je vybavený 7,9 palcovým displejom s rozlíšením 1536 x 2048 pixelov, osadený je v štíhlom kovovom tele a poháňa ho procesor  Intel Atom X5-Z8500 s taktom 2,2GHz.

Operačná pamäť RAM má kapacitu 2GB, na zadnej strane nájdeme 8MPix fotoaparát a pri živote ho bude držať akumulátor s kapacitou 6190mAh. Ten mimochodom dobijete prostredníctvom rýchleho nabíjania skrz USB type C konektor.

mi-pad-2

O používateľský zážitok sa zase postará známe prostredie MIUI, ktoré je postavené na operačnom systéme Android 5.1 Lollipop. Treba podotknúť, že toto zariadenie je k dispozícii aj s operačným systémom Windows 10, čím výrobca v podstate zasiahol širšiu skupinu potencionálnych záujemcov.

Ťažko povedať, či rýchle vypredanie tabletu zapríčinil vysoký záujem zo strany spotrebiteľov alebo výrobca jednoducho len podcenil trh a nevyrobil dostatočný počet kusov. Tablet Xiaomi Mi Pad 2 máme aktuálne v redakcii a čoskoro vám prinesieme jeho recenziu. Už teraz ale môžeme povedať, že ide o veľmi podarené zariadenie.