Milovníci veľkých obrazoviek pozor. Nová vlajková loď Mate 8, ktorú čínsky výrobca Huawei predstavil len nedávno, sa pochopiteľne dostane aj k nám do Európy. Doteraz ale nebolo jasné kedy a hlavne za koľko.

Huawei nenechal pri novom top smartfóne nič na náhodu. Vybavil ho procesorom vlastnej výroby s označením Kirin 950 (8-jadrový CPU, maximálny takt 2,3 GHz), 4 GB operačnou pamäťou RAM, 64 GB interným úložiskom či akumulátorom s dostatočne veľkou kapacitou 4000 mAh.

6 palcový IPS LCD displej poskytuje rozlíšenie na úrovni 1080 x 1920 pixelov, zážitky zachytíte 16 MPix snímačom od Sony (IMX298) so super-rýchlym PDAF zaostrovaním. Tento celok je zabalený do tela zhotoveného z jedného kusu precízne opracovaného hliníka.

huawei-mate-8-2 (1)

 

Na tento kus technológie sa vzhľadom na jej vlastnosti chystá nejeden záujemca. Otázna však stále zostávala cena a dostupnosť. Doteraz neoverené informácie konečne vystriedala jedna konkrétnejšia.

Postaral sa o ňu novinár Roland Quandt, ktorý uviedol, že Huawei Mate 8 bude k dispozícii na európskom trhu v polovici januára za maloobchodnú odporúčanú cenu od 599 do 699 eur. Cenové rozpätie odzrkadľuje rôzne modely s odlišnou kapacitou internej pamäte.

Medzinárodná prezentácia modelu Huawei Mate 8 je naplánovaná na podujatí CES 2016 v Las Vegas, ktoré sa koná od 6. do 9. januára. Rozhodnutie, či je takáto suma za Huawei Mate 8 spravodlivá alebo nie, už necháme na vás. Každopádne budeme zvedaví, akú cenu nastavia internetoví, ale aj kamenní predajcovia v našej krajine.