Úvod Výrobcovia Huawei Huawei sa v roku 2015 podarilo predať cez 100 miliónov smartfónov

Huawei sa v roku 2015 podarilo predať cez 100 miliónov smartfónov

0
Huawei Mate S

Pomery na spotrebiteľskom trhu so smartfónmi v posledných rokoch zmenili svoju podobu. Do popredia sa totiž dostala Čína, ktorá prostredníctvom agresívnej cenovej politiky vytlačila slabšie kusy z ich trhového podielu a prevzala to pod seba. A najúspešnejší je Huawei.

Telekomunikačná spoločnosť sa vďaka predaju viac ako 100,000,000 inteligentných telefónov za necelých 12 mesiacov zaradila medzi gigantov ako je Samsung a Apple. Výrobca to na sociálnej sieti Weibo označil za obrovský a hlavne dôležitý míľnik, keďže nič také doteraz ešte nedosiahli.

Taktiež je dobré pripomenúť, že čísla dosiahli hlavne vďaka dostupnejším modelom, nie hi-end triede s cenovkami v hodnote niekoľkých stoviek eur. Veľký podiel má ale aj čínsky pôvod značky. A keďže je čínsky trh ako stvorený pre lacné smartfóny, taký detail môže pre potenciálneho zákazníka veľa znamenať, čo v tom prípade vplýva na samotný úspech predajov. Huawei je navyše na domácom trhu pomerne populárny.

Spoločnosti Huawei nie sú cudzie ani vodcovské inovácie. Tento rok napríklad priniesla – ako prvý výrobca vôbec – smartfón (Mate S) s takzvaným 3D dotykom. Hneď na to predstavilo Apple iPhone 6s, ktorému ambicióznu funkcionalitu integrovalo tiež.