Čínsky výrobca ZTE pripravuje na začiatok roka pre potencionálnych zákazníkov smartfón, ktorý by sa dal charakterizovať ako „kráska a zviera“ v jednom. 

V prvom rade zaujme použitý zakrivený displej bez bočných rámikov. Okrem dizajnovej kreácie dokáže displej prispieť aj k funkcionalite. Prostredníctvom jeho bočných hrán budeme môcť smartfón ovládať rôznymi gestami a zároveň nedôjde k náhodným dotykom vďaka technológii Refractive Conduction (aRC).

Tá podľa potreby doslova skryje zakrivenú časť displeja, ktorá tak nebude reagovať na dotyky a nahradí inak bežný rámček okolo displeja pri konvenčnom dizajne smartfónov. Milovníci čísiel a prvej ligy ocenia špecifikáciu. Spomínaný displej bude mať 5,2 palca a bude disponovať QHD rozlíšením, ktoré udáva konečnú hodnotu počtu pixelov na palec na úrovni 565 ppi.

ZTE-Nubia-Z11

Octa-core procesor Snapdragon 820 v kombinácii s grafickým čipom GPU Adreno 530 sa postará o poriadny výkon, nehovoriac o pridruženej 4 GB kapacite operačnej pamäte RAM. Dátový hlad ukojí až 128 GB kapacita internej pamäte.

ZTE-Nubia-Z11(1)

Výrobca nepodcenil ani fotoaparáty, kde snímač na zadnej strane bude mať 20,7 MPix, selfie maniakov uspokojí 13 MPix predná kamera. Informácie o cene sú zatiaľ zahalené rúškom tajomstva, s blížiacim sa trhovým štartom sa ale určite objavia. V novom roku sa tak máme na čo tešiť.