Úvod Novinky Zariadenia Xiaomi predstavilo novú power banku. 20 000 mAh a rýchle nabíjanie

Xiaomi predstavilo novú power banku. 20 000 mAh a rýchle nabíjanie

9
Power banky, teda externé batérie pre nabíjanie smart zariadení sa stali obľúbeným príslušenstvom, ktoré je doslova nenahraditeľné na dlhých cestách, chatách alebo v oblasti bez prístupu k elektrickej sieti.

V minulosti boli powerbanky relatívne drahým a rozmerným príslušenstvom, to dnes už neplatí. Známy čínsky výrobca Xiaomi má vo svojom portfóliu niekoľko takýchto produktov s rôznou kapacitou a aktuálne k nim pribudol ďalší.

Nová powerbanka má nadštandardnú kapacitu, až 20 000 mAh s podporou rýchleho nabíjania Quick Charge 2.0 od spoločnosti Qualcomm. Powerbanka by sa mala do plnej kapacity nabiť len za 5 hodín.

Samotné kapacitné jadro sa skladá zo šiestich, 3350 mAh akumulátorov od spoločností LG a Panasonic. Powerbanka váži 338 g, zároveň si zachovala vcelku kompaktné rozmery, čo ju robí ľahko prenosnou.

mipowerbank

Aj keď nie sú známe ďalšie detaily, predpokladáme tlačidlo pre zapnutie, niekoľko LED diód pre indikáciu nabíjania a kapacity, alebo minimálne dva USB konektory.

Jedna podstatná informácia však známa je a tou je cena. Nová Xiaomi Mi power bank sa bude predávať s cenou približne 23 dolárov. Dostupnosť prostredníctvom online predajcov sa očakáva v najbližších dňoch.