Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Mi Pad 2 oficiálne: Celokovový tablet s rozumnou cenovkou

Xiaomi Mi Pad 2 oficiálne: Celokovový tablet s rozumnou cenovkou

4
Xiaomi Mi Pad 2

Xiaomi dnes má jeden z tých významnejších dní. Okrem pekného Android phabletu Redmi Note 3 predstavil čínsky výrobca aj ďalšiu generáciu populárneho tabletu Mi Pad, ktorá na rozdiel od predchodcu ponúka konštrukciu z kvalitného kovu.

Mi Pad 2 bude dostupný s dvomi rozdielnymi operačnými systémami. Jedna varianta ponúkne klasiku, teda Android s vlastnou nadstavbou MIUI, a tá ďalšia pre zmenu Windows 10. Nepôjde ale o takzvaný dual boot.

Samotný vizuálny vzhľad tabletu opäť pripomína produkty Apple, pričom v tomto prípade je najväčšia podobnosť s 7,9-palcovým iPad mini. Xiaomi však tentokrát nahradilo pestrofarebné plastové kombinácie za precízne opracované krivky a príjemný povrch hliníkového unibody tela.

Menšia váha aj hrúbka

Podľa dostupných informácií od spoločnosti Xiaomi je jej nový Mi Pad 2 tenší aj ľahší ako predchodca. Uhlopriečka Quad HD displeja dosahuje 7,9-palca a pôvodný čipset Tegra K1 nahradila alternatíva od Intelu Atom X5-Z8500. Tešiť sa ale môžeme aj na USB Type-C.

Jednou z tých dobrých správ predstavuje hlavne nízka cena. Tá by mala po prepočte predstavovať sumu zhruba 147 EUR za najdostupnejší model s Androidom a 16 GB úložným priestorom. Pre náročnejších zákazníkov bude k dispozícii 64 GB model za asi 188 EUR, ktorý Xiaomi zároveň sprístupní aj so systémom Windows 10. Prvé dve varianty sa začnú predávať koncom tohto mesiaca (november) a poslednú až počas decembra.

Novinky od Xiaomi začnú v nadchádzajúcich dňoch ponúkať asi všetky popredné medzinárodné e-shopy ako GearBest alebo Everbuying, kde by nemali chýbať ani špeciálne zľavy a ponuky.

xiaomi-mi-pad-2-2