Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Mi 5 bude prvým smartfónom s čipsetom Snapdragon 820

Xiaomi Mi 5 bude prvým smartfónom s čipsetom Snapdragon 820

1
Koncept Xiaomi Mi 5

O nesmierne očakávanej vlajkovej lodi čínskeho výrobcu Xiaomi tu už nejaké tie špekulácie pár krát boli. A jediné, čo môžeme s najväčšou istotou práve teraz potvrdiť je to, že ho poženie high-end Snapdragon 820. Ostatné technické špecifikácie teda zostávajú i naďalej zahalené rúškom tajomstva.

Na takéto tvrdenie samozrejme existuje hneď niekoľko faktov. Spoločnosť Qualcomm patrí medzi dôležitých investorov, ktorí vložili do Xiaomi nemalý obnos peňazí, takže ich vzájomné vzťahy sú viac ako iba štandardný biznis. Ďalším dôležitým detailom je únik výsledku z benchmark aplikácie GeekBench, kde neznámy smartfón pod krycím označením Gemini dosiahol vďaka čipsetu MSM8996 skóre 2140/4762 bodov. Ide samozrejme o Snapdragon 820 a model Xiaomi Mi 5.

Použitie nedávno predstaveného čipsetu od spoločnosti Qualcomm navyše už nejakú tú dobu predpovedá množstvo odborníkov či analytikov. Druhou variantou môže ešte byť aj 10-jadrový Helio X20 od MediaTeku, čo by však pre zákazníkov nepredstavovalo úplnú náhradu, ale len jednu z možností. To znamená, že dostanú na výber z dvoch alternatív – verzií Mi 5 – kde jedna ponúkne 820 a ta druhá zase konkurenčný X20, pričom môžu byť rozdelené na jednotlivé spotrebiteľské trhy (Európa, Ázia atď.).

Už 3. decembra?

Takmer všetky predpoklady tvrdia, že novinku Xiaomi Mi 5 oficiálne predstavenia už za niekoľko týždňov – konkrétne 3. decembra. Nakoľko sa ale blížia lukratívne vianočné sviatky, pravdepodobnosť tu je naozaj veľká.

Pokiaľ by sa niečo také stalo začiatkom budúceho mesiaca realitou, Mi 5 bude prvým smartfónom, ktorý poženie ešte čerstvý Snapdragon 820. Ďalšie modely od iných výrobcov uzrú svetlo sveta až začiatkom budúceho roka.