Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 5 Xiaomi Mi 5 prešiel certifikáciou, predstavenie je už za dverami

Xiaomi Mi 5 prešiel certifikáciou, predstavenie je už za dverami

0
Koncept Xiaomi Mi 5

Každý spotrebiteľský produkt, ktorý chce jeho výrobca ponúkať zákazníkom na trhu, musí prejsť príslušným certifikačným procesom, čím sa overí jeho spôsobilosť na bezpečné a kvalitné používanie. Také niečo má po novom za sebou už aj dlho očakávaný Mi 5 od Xiaomi.

Oficiálne predstavenie 24. novembra preto vyzerá, že bude nakoniec realitou. V tento deň ho má čínska spoločnosť po prvýkrát ukázať pred celým svetom.

Certifikácia bola zatiaľ zrealizovaná iba v domácej Číne. Hi-end Android smartfón to však čaká aj v iných krajinách, kde sa bude predávať. Informácie o ďalších certifikačných procesoch by preto mohli byť známe počas ďalších dní.

V rovnaký deň taktiež predstavia celokovový Xiaomi Redmi Note 2 Pro, ktorému na rozdiel od plastovej alternatívy pribudne ešte skener odtlačkov prstov, čo z neho spraví prvý produkt od Xiaomi so zabudovanou biometrickou technológiou. Tento kúsok získal certifikát v rovnaký deň ako aj nový vlajkový model Mi 5. Načasovanie nie je preto žiadnou náhodou.

O špecifikáciách Xiaomi Mi 5 toho moc nevieme. Niekoľko zdrojov hovorí o 5,2-palcovej uhlopriečke a vysokom rozlíšení (Quad HD?) displeja. Novinku navyše poženie nedávno kompletne predstavený čipset Snapdragon 820 od spoločnosti Qualcomm, s ktorou má tento čínsky gigant bližšiu obchodnú spoluprácu.