Vivo X6 príde na trh vo viacerých farebných prevedeniach
Čínsky výrobca Vivo prekvapivo vyrukoval s ďalším novým smartfónom, ktorý má byť predstavený už o pár dní, 11. novembra. Jeho označenie je X6, bude mať veľmi štíhly profil a špecifikáciu, ktorá stojí za pozornosť.

Zatiaľ čo vieme, Vivo X6 sa zaradí do kategórie phabletov vďaka 6 palcovému displeju s poriadne jemným QHD rozlíšením, pričom displej bude citlivý na tlak podobne, ako pri Huawei Mate S alebo iPhone 6s.

Fotoaparát bude mať 21 MPix, batéria kapacitu 4000 mAh, poháňať ho bude nekompromisný deca-core procesor Helio X20 a zaujímavosťou bude operačná pamäť RAM.

Tá má mať kapacitu 4 GB, podľa predbežných informácií bude ale 1 GB operačnej pamäte vyhradený iba pre operácie grafického čipu. V podstate tak výrobca môže zariadenie vybaviť až 5 GB pamäťou RAM, čím by dosiahol svetové prvenstvo.

Vivo X6 a jeho hrúbka
Vivo X6 a jeho hrúbka

Konečné detaily samozrejme uvidíme až po predstavení, čínski výrobcovia smartfónov totižto už neprichádzajú len s nižšou cenou, ale dokážu konkurovať aj technologicky.

Výrobca Vivo sa najnovšie pustil do iPhone 6s s tvrdením, že ich X6 bude jednoducho rýchlejší. Ako dôkaz si môžeme pozrieť video na sociálnej sieti YOUKU, čo je kvázi čínska obdoba YouTube.

Na ňom uvidíme zamaskovaný údajný Vivo X6, ako zdanlivo rýchlejšie otvára aplikácie v porovnaní s iPhone 6s. (načítavanie Youku videa chvíľku trvá, nejde o technickú chybu)