TAG Heuer Connected
Prvá generácia TAG Heuer Connected
Jedna z najznámejších švajčiarskych hodinárskych firiem, TAG Heuer, vstúpila do novej kapitoly svojej existencie, a to inteligentnými hodinkami. Tie vznikli v spolupráci so spoločnosťou Intel a Google.

Hodinky nesú označenie Connected a dá sa povedať, že ide o prvé luxusné hodinky s operačným systémom Android Wear, ktoré ale nechcú konkurovať Apple Watch.

Podľa predstaviteľov hodinárskej firmy, TAG Heuer Connected nechcú trhať rekordy predaja, ale sú určené pre milovníkov technológií a zároveň tradície, ktorí si radi priplatia za kvalitu.

Robustné hodinky sú v ciferníku široké 46,2 mm, telo je hrubé 12,8 mm a ich váha je 52 gramov. 1,5 palcový, okrúhly LTPS LCD displej má rozlíšenie 360 x 360 pixelov (240 ppi) a o pohon sa stará 1,6 GHz dvojjadrový procesor Intel s 1 GB operačnou pamäťou RAM.

Čo sa týka internej pamäte, tá má 4 GB, batéria má kapacitu 410 mAh a k ďalšej výbave patrí GPS, gyroskop, WiFi konektivita, mikrofón, senzor polohy a samozrejme Bluetooth.

Zaujímavosťou je, že hodinky nie sú vybavené snímačom srdcového tepu, no keďže nejde priamo o športové fitness náradie, ale skôr o plnohodnotné hodinky s displejom, dá sa to odpustiť.

tag-colors

tagheuer

Operačný systém Android Wear dopĺňajú originále ciferníky TAG Heuer a taktiež pár nových aplikácií. Čo sa týka samotného vyhotovenia, TAG Heuer si dal záležať. Remeselné spracovanie, titán, zafírové sklíčko displeja, kaučukové náramky rôznych farieb, certifikácia IP 67…a cena 1500 dolárov.

Pri danej značke to je štandardom a konečne sme sa dočkali inteligentných hodiniek, ktoré vyrobila aj hodinárska firma s bohatou históriou a skúsenosťami.

TAG Heuer si k hodinkám pripravil aj niekoľko teatrálnych promo videí, ktoré si môžete pozrieť nižšie.

Bez ohľadu na cenu. Páčia sa vám hodinky, alebo by ste dali prednosť konkurencii?