AnTuTu je čínsky softvérový nástroj pre testovanie a vyhodnocovanie výkonu zariadení a smartfónov, ktoré sú postavené na ARM architektúre. Z aplikácie sa časom stal štandard v oblasti výkonnostných testov.

Čo najvyššie skóre samozrejme neznamená to najlepšie, veľmi dôležitý je pri zariadeniach aj používateľský komfort, dizajn, optimalizácia a pod. Ide však o dobrý odrazový mostík.

Priamo výrobcovia často ešte pred oficiálnym uvedením podrobujú svoje produkty takémuto testovaniu, pričom výsledky „pohodia“ do vĺn internetu a sociálnych sietí. Tie to dáta sa často prezentujú ako „uniknuté“ a podobne.

AnTuTu štandard aktuálne zaznamenal vôbec najvyššie skóre, aké v ňom bolo namerané a ide o hodnotu 89 630 bodov. Svoje e-svaly tentokrát poriadne napol Huawei a skóre dosiahol zatiaľ nepredstavený smartfón Mate 8 s poriadne výkonným čipsetom Kirin 950. Za sebou nechal napríklad smartfóny Samsung Galaxy Note 5 a Galaxy S6.

Huawei-Mate-8-AnTuTu

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.antutu.ABenchMark“]

Čo sa týka parametrov, tie pre zmenu prezradil test v aplikácii GFXBench. Tešiť sa môžeme na 6 palcový displej s rozlíšením 1920 x 1080 pixelovspomínaný čip Kirin 950 skladajúci sa z ôsmich jadier s taktom 2.2 GHz a grafický čip Mali-T880. Ďalej nechýba 4 GB pamäť RAM64 GB rozšíriteľné úložisko, 16 MPix zadný a 8 MPix predný fotoaparát.

Batéria bude zrejme prekonávať kapacitu 4000 mAh, samozrejmosťou je predinštalovaný Android 6.0 Marshmallow. Huawei Mate 8 bude predstavený 26. novembra, čo budeme samozrejme pozorne sledovať a prinesieme vám čerstvé informácie.