Power banky, resp. externé batérie sú po slúchadlách azda najobľúbenejším príslušenstvom k smartfónom. Väčšina z nich vydrží na jedno nabitie jeden deň, kompaktná externá batéria dokáže výdrž poriadne navýšiť.

Mophie je známa spoločnosť, ktorá patrí k špičke čo sa priemyslu s batériami týka a veľmi obľúbené sú napríklad hrubšie kryty pre smartfóny, ktoré obsahujú aj batériu.

Mophie aktuálne predstavilo nový rad externých batérií. Ide o vôbec najtenšie power banky, aké kedy z produkcie firmy vzišli. Externé batérie sú zhotovené z hliníka s prvotriednym dizajnom. Dostupné budú s kapacitami od 2000 mAh do 15 000 mAh.

powerstation

Dva najväčšie modely sú dokonca vybavené Bluetooth technológiou, vďaka ktorej ich spojíte so smartfónom a môžete cez aplikáciu sledovať, kedy sa smartfón nabije na 100 % alebo si vytvoríte vlastné oznámenia o napájaní.

Najmenší, 2000 mAh model ponúkne napájanie na úrovni 1.8A4000 mAh a 6000 mAh verzie 2.4A, 10000 mAh a 15000 mAh batérie majú aj dva USB port a LED indikátory.

Ceny nie sú najnižšie, čínska konkurencia ich dokáže podliezť ľavou-zadnou, pokiaľ si ale potrpíte na skutočnú kvalitu a dizajn, nieto o čom. Viac detailov nájdete na stránke výrobcu.